Tarta taraneasca cu ceapa

O reteta simpla si gustoasa, tarta cu ceapa poate fi alegerea perfecta pentru o masa in familie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta
  • 3 cepe rosii mijlocii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • ¾ ceasca de branza rasa ( de preferat branza elvetiana Gruyere )

Mod de preparare

Daca nu ati cumparat aluatul deja facut, pregatiti-l si lasati-l la rece in frigider pana terminati de gatit ceapa.

 

Curatati si taiati ceapa. Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce se topeste untul, adaugati ceapa si presarati putina sare. Lasati totul pe foc pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa devine transparenta si se inmoaie. Micsorati focul si gatiti compozitia timp de 40 de minute, amestecand, pana cand ceapa se rumeneste bine. Adaugati otetul balsamic si mai lasati tigaia pe foc inca 10 minute, pana cand ceapa este complet caramelizata.

 

Incingeti cuptorul la 230 de grade. Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute inainte de a-l intinde. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina si ulterior asezati-l pe o bucata de hartie de copt.

 

Puneti o parte din branza in centrul aluatului si intindeti-o pana spre margini. Adaugati deasupra branzei ceapa caramelizata. Indoiti marginile aluatului , astfel incat in interiorul tartei sa se vada in continuare un mic cerc din ceapa. Presarati restul de branza peste tarta.

 

Puneti tarta in cuptor, pe tava din mijloc. Lasati-o sa se coaca timp de 10 minute la temperatura de 230 de grade. Micsorati focul la 175 si asteptati inca 20-25 de minute, pana cand coaja capata o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a o servi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia