O reteta simpla si gustoasa, tarta cu ceapa poate fi alegerea perfecta pentru o masa in familie.
Daca nu ati cumparat aluatul deja facut, pregatiti-l si lasati-l la rece in frigider pana terminati de gatit ceapa.
Curatati si taiati ceapa. Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce se topeste untul, adaugati ceapa si presarati putina sare. Lasati totul pe foc pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa devine transparenta si se inmoaie. Micsorati focul si gatiti compozitia timp de 40 de minute, amestecand, pana cand ceapa se rumeneste bine. Adaugati otetul balsamic si mai lasati tigaia pe foc inca 10 minute, pana cand ceapa este complet caramelizata.
Incingeti cuptorul la 230 de grade. Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute inainte de a-l intinde. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina si ulterior asezati-l pe o bucata de hartie de copt.
Puneti o parte din branza in centrul aluatului si intindeti-o pana spre margini. Adaugati deasupra branzei ceapa caramelizata. Indoiti marginile aluatului , astfel incat in interiorul tartei sa se vada in continuare un mic cerc din ceapa. Presarati restul de branza peste tarta.
Puneti tarta in cuptor, pe tava din mijloc. Lasati-o sa se coaca timp de 10 minute la temperatura de 230 de grade. Micsorati focul la 175 si asteptati inca 20-25 de minute, pana cand coaja capata o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a o servi.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtAm pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de BucatarasPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii