Tarta taraneasca cu ceapa

O reteta simpla si gustoasa, tarta cu ceapa poate fi alegerea perfecta pentru o masa in familie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta
  • 3 cepe rosii mijlocii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • ¾ ceasca de branza rasa ( de preferat branza elvetiana Gruyere )

Mod de preparare

Daca nu ati cumparat aluatul deja facut, pregatiti-l si lasati-l la rece in frigider pana terminati de gatit ceapa.

 

Curatati si taiati ceapa. Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce se topeste untul, adaugati ceapa si presarati putina sare. Lasati totul pe foc pentru inca 10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa devine transparenta si se inmoaie. Micsorati focul si gatiti compozitia timp de 40 de minute, amestecand, pana cand ceapa se rumeneste bine. Adaugati otetul balsamic si mai lasati tigaia pe foc inca 10 minute, pana cand ceapa este complet caramelizata.

 

Incingeti cuptorul la 230 de grade. Scoateti aluatul din frigider si lasati-l 5 minute inainte de a-l intinde. Intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina si ulterior asezati-l pe o bucata de hartie de copt.

 

Puneti o parte din branza in centrul aluatului si intindeti-o pana spre margini. Adaugati deasupra branzei ceapa caramelizata. Indoiti marginile aluatului , astfel incat in interiorul tartei sa se vada in continuare un mic cerc din ceapa. Presarati restul de branza peste tarta.

 

Puneti tarta in cuptor, pe tava din mijloc. Lasati-o sa se coaca timp de 10 minute la temperatura de 230 de grade. Micsorati focul la 175 si asteptati inca 20-25 de minute, pana cand coaja capata o culoare usor aurie. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a o servi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise