Tian provensal de legume este o mancare usoara cu multe legume, perfecta pentru o masa delicioasa si aromata. Cascavalul topit este minunat si se potriveste perfect cu aromele ierburilor de Provence.
* Se preincalzeste cuptorul
* Se taie vanata, rosia, dovlecelul, ardeiul si ceapa in rondele subtiri
* Se rade cascavalul
* Se stropeste fundul vasului cu ulei de masline
* Se aranjeaza in straturi : la fund ceapa, apoi un rand vanata, un rand rosie, un rand dovlecel, un rand ardei rosu si tot asa pana se umple tava.
* Pe fiecare rand cu rosie am condimentat (ierburi de Provence, piper, sare) si am stropit cu putin ulei
* Pe ultimul strat am pus numai ierburi de Provence si am stropit cu putin ulei de masline.
* Tava se baga (acoperita) in cuptor unde a stat 45-50 minute.
* Am scos tava si am presarat cascavalul ras, apoi am mai bagat-o la cuptor putin (5-10 minute).
Se serveste cald dar e minunat si rece .
Reteta de tian provensal de legume a fost propusa de Sheng pe forum culinar.
Legumele la cuptor se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii