Tian provensal de legume

Tian provensal de legume este o mancare usoara cu multe legume, perfecta pentru o masa delicioasa si aromata. Cascavalul topit este minunat si se potriveste perfect cu aromele ierburilor de Provence.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tian provensal de legume

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi – nu am pus
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 vanata medie
  • 1 fenicul
  • lipsa din pacate
  • 1 rosie foarte mare
  • 1 dovlecel marisor
  • sare
  • piper
  • ierburi de Provence
  • ulei de masline
  • 150 g parmezan/cascaval de capra.

Mod de preparare

* Se preincalzeste cuptorul
* Se taie vanata, rosia, dovlecelul, ardeiul si ceapa in rondele subtiri
* Se rade cascavalul

* Se stropeste fundul vasului cu ulei de masline
* Se aranjeaza in straturi : la fund ceapa, apoi un rand vanata, un rand rosie, un rand dovlecel, un rand ardei rosu si tot asa pana se umple tava.
* Pe fiecare rand cu rosie am condimentat (ierburi de Provence, piper, sare) si am stropit cu putin ulei
* Pe ultimul strat am pus numai ierburi de Provence si am stropit cu putin ulei de masline.
* Tava se baga (acoperita) in cuptor unde a stat 45-50 minute.
* Am scos tava si am presarat cascavalul ras, apoi am mai bagat-o la cuptor putin (5-10 minute).
Se serveste cald dar e minunat si rece .

Reteta de tian provensal de legume a fost propusa de Sheng pe forum culinar.


Legumele la cuptor se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide