Tocatura de praz

Curatam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de 5 minute in trei litri d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 lingurita de faina
  • 250 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare

Mod de preparare

Curatam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de 5 minute in trei litri de apa clocotita, dupa care se strecoara si se pun din nou in apa clocotita. Dupa alte 5 minute, prazul se scurge de apa, se toaca (nu prea marunt) si se caleste in unt. Se presara cu faina, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga smantana si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de circa 15 minute. Cand este gata, compozitia se ia de pe foc si se adauga galbenusurile batute spuma, dupa care se serveste fierbinte, cu felii de paine prajita.
Alte retete legume

Supa crema de sparanghel

Spanac la cuptor

Placinta cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori