Pentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.
Pentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Painea se taie cuburi. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se prajesc in 50 ml ulei. Separat, se inabusa ceapa in 30 ml ulei si 60 ml apa, se adauga rosii, miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, paine si patrunjel verde. Se amesteca pentru omogenizare si se continua fierberea cca 5 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, care apoi se aseaza intr-o tava unsa cu 20 ml ulei; se adauga cca 50 ml apa si se introduce la cuptor timp de 10-15 minute.
Vinetele bulgaresti se servesc calde, cu sos tomat deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii