Vinete cu busuioc si cimbru

Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga. Se pun apoi pe un serve

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1 kg rosii
  • 1/2 I ulei
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingura supa de carne
  • 2 catei de usturoi
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 legatura de cimbru
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.

Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.

Se pun apoi pe un servet si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se pun deoparte, sa se scurga de grasime.

Se prepara un sos de rosii. Se taie rosiile in doua si se calesc in uleiul de masline incins, impreuna cu busuiocul

patrunjelul, usturoiul si cimbrul.

Se Iasa la foc iute, pana scade sosul. Se pasireaza, se sareaza si se pipereaza.

Intr-o tava, se aseaza, in straturi, sosul, vinetele si se presara cu cascaval ras.
Se introduce la cuptor pana se gratineaza.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori