Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga. Se pun apoi pe un serve
Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.
Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.
Se pun apoi pe un servet si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se pun deoparte, sa se scurga de grasime.
Se prepara un sos de rosii. Se taie rosiile in doua si se calesc in uleiul de masline incins, impreuna cu busuiocul
patrunjelul, usturoiul si cimbrul.
Se Iasa la foc iute, pana scade sosul. Se pasireaza, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tava, se aseaza, in straturi, sosul, vinetele si se presara cu cascaval ras.
Se introduce la cuptor pana se gratineaza.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii