Vinete gratinate cu branza si rosii

Pentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga rosiile taiate felii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 1 lingura unt
  • ulei
  • 150 g branza
  • 2 cepe
  • 500 g rosii
  • 2 linguri faina
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Pentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga rosiile taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se fierbe 30 minute, se lasa la racit apoi se da prin sita. Separat se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date prin faina. Intr-un vas termoizolant se toarna cateva linguri de sos, apoi se aseaza cateva felii de telemea peste care se pune un strat de vinete. Se repeta; ultimul strat de sos. Deasupra se pune branza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc