Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocoti
Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.
Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocotita, apoi se strecoara, se sareaza in interior, se aseaza pe o placa de lemn si se acopera cu o alta placa de lemn, peste care se pune o greutate.
Se tin astfel la teasc, sa se scurga.
Intre timp, se pregateste umplutura. Se taie ceapa feliute si se caleste in ulei incins. Se adaugi morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul gras si varza, toate taiate felii subtiri.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se impaneaza vinetele, punand si cate un catel de usturoi apoi se aseaza intr-un vas.
Crestaturile nu se fac prea lungi ca sa nu se rupa vinetele.
Din cateva rosii, decojite si tocate marunt, putina faina, unt, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste vinete.
asul se lasa circa 30 de minute la foc potrivit.
Se servesc reci.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii