Vinete impanate

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocoti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjei
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1/4 varza
  • 5 catei de usturoi
  • 200 g rosii
  • faina
  • unt
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.

Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocotita, apoi se strecoara, se sareaza in interior, se aseaza pe o placa de lemn si se acopera cu o alta placa de lemn, peste care se pune o greutate.

Se tin astfel la teasc, sa se scurga.

Intre timp, se pregateste umplutura. Se taie ceapa feliute si se caleste in ulei incins. Se adaugi morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul gras si varza, toate taiate felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se impaneaza vinetele, punand si cate un catel de usturoi apoi se aseaza intr-un vas.

Crestaturile nu se fac prea lungi ca sa nu se rupa vinetele.

Din cateva rosii, decojite si tocate marunt, putina faina, unt, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste vinete.

asul se lasa circa 30 de minute la foc potrivit.
Se servesc reci.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci