Vinete impanate

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor. Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocoti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjei
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 1/4 varza
  • 5 catei de usturoi
  • 200 g rosii
  • faina
  • unt
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie capatul dinspre coada al vinetelor.

Se cresteaza pe lungime, in cruce, fara sa fie strapunse. Se lasa circa un sferturi de ora in apa clocotita, apoi se strecoara, se sareaza in interior, se aseaza pe o placa de lemn si se acopera cu o alta placa de lemn, peste care se pune o greutate.

Se tin astfel la teasc, sa se scurga.

Intre timp, se pregateste umplutura. Se taie ceapa feliute si se caleste in ulei incins. Se adaugi morcovul, radacina de patrunjel, telina, ardeiul gras si varza, toate taiate felii subtiri.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se impaneaza vinetele, punand si cate un catel de usturoi apoi se aseaza intr-un vas.

Crestaturile nu se fac prea lungi ca sa nu se rupa vinetele.

Din cateva rosii, decojite si tocate marunt, putina faina, unt, sare si piper se prepara un sos care se toarna peste vinete.

asul se lasa circa 30 de minute la foc potrivit.
Se servesc reci.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert prajitura Dobos
Bucataras.RO

Desert prajitura Dobos

  Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...

Desert prajitura Dobos
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola