Vinete pane

Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei impreuna cu miez de grosim

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g vinete
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele se spala (400g) si se curata de coaja cu un cutit inoxidabil. Inainte de aceasta procedura, se taie coada vinetei impreuna cu miez de grosimea unui deget si se arunca. Dupa curatare, se taie felii de 0,5 cm.

Se bat 3 oua intregi, feliile de vinete se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma, in pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in ulei abundent si fierbinte, pe foc potrivit.

Feliile de vinete nu se mai sareaza.

Daca este posibil, se recomanda alegerea vinetelor lunguiete cu forma de para, acestea sunt mai gustoase si au seminte mai putine.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci