Vinete portugheze

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 rosii mari
  • 400 ml lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cutie de smantana
  • 100 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime.

Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Din 50 g unt, faina si lapti se prepara un sos alb, in care se asaza feliile de vinete, una langa alta.

Peste fiecare felie se pune putin usturoi pisat, felie subtire de cascaval, putin unt si, deasupra, smantania.

Se lasa vasul 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil
Se servesc calde.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori