Vinete portugheze cu rosii si telemea

Pentru vinete portugheze cu rosii si telemea vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete frumoase
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 150 g branza telemea
  • 2 cepe
  • 500 g rosii
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • o lingura pesmet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru vinete portugheze cu rosii si telemea vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pana cand sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Yena se pun cateva felii subtiri de branza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de branza, vinete si sos pana se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara branza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci