Vinete preparate greceste

Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete mari
  • 1/2 kg rosii
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 capatina usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime si latime in opt, se oparesc cu apa clocotita si se tin 15 minute sub presa(se asaza pe o planseta de lemn si se acopera cu altul peste care se pune o greutate). Se scurg bine, apoi fiecare bucatica se tavaleste in faina si se prajeste in ulei incins. Se asaza intr-un vas care rezista la cuptor(de piatra sau de sticla Jena), si se toarna peste ele urmatorul sos: In uleiul care a ramas de la prajitul vinetelor se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu rosiile curatate de pielita si seminte, taiate bucatele mici, zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba citeva minute cu vinetele. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori