Chiftelutele de orez sunt usor de preparat si contin urmatoarele ingrediente: lapte, orez, unt, ulei, pesmet, piper, patrunjel, ou.
Chiftelute de orez se prepara asa: se pune la fiert laptele cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul lasand sa fiarba incet pana este gata si se ingroasa bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga untul incalzit, sarea, piperul, verdeata, iar la urma oul batut. Se amesteca bine si din aceasta compozitie se formeaza chiftelute, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu salata verde, salata de sfecla sau muraturi.
Alte retete cu orez:
Salata de orez cu ton si legume
Spanac cu orez
Pui libanez cu orez
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii