Chiftelutele de orez sunt usor de preparat si contin urmatoarele ingrediente: lapte, orez, unt, ulei, pesmet, piper, patrunjel, ou.
Chiftelute de orez se prepara asa: se pune la fiert laptele cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul lasand sa fiarba incet pana este gata si se ingroasa bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga untul incalzit, sarea, piperul, verdeata, iar la urma oul batut. Se amesteca bine si din aceasta compozitie se formeaza chiftelute, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu salata verde, salata de sfecla sau muraturi.
Alte retete cu orez:
Salata de orez cu ton si legume
Spanac cu orez
Pui libanez cu orez

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii