Dovleac umplut cu risotto

O reteta foarte aspectuoasa si gustoasa. Dovleacul umplut cu risotto se prepara foarte usor, iar gustul te va face sa-l indragesti pe loc. O reteta cu dovleac perfecta pentru toamna.

Complexitate
redusa
Dovleac umplut cu risotto

Ingrediente

  • 200g orez basmati si orez salbatic
  • 1 dovleac
  • 185g castane fierte
  • tocate
  • 75g merisoare uscate
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 150g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbrisor

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in apa sau supa de pui. Daca veti folosi supa de pui risotto-ul va fi mai aromat. Fierbem orezul pana e foarte putin fraged.

Intre timp taiem dovleacul in doua, daca doriti "farfurii" de dovleac nu foarte adanci, folositi 4 dovleci la care le taiati capacul, iar mijlocul il taiati felii pe care le puneti la cuptor impreuna cu risotto-ul, la copt.

Curatam frumos dovleacul de mijloc si de seminte, si netezim frumos capacele, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe o tava de copt.

Amestecam intr-un bol orezul impreuna cu restul condimentelor si impartim in capacele de dovleac. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, adaugan putina apa daca e necesar, pentru ca risotto-ul sa fie cremos in interior.


Dovleacul umplut cu risotto se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci