Orezul se pune sa se umfle in apa rece. Intre timp se rad, se spala si se taie felii groase dovleceii, care mai apoi se pun cu putin unt intr-un vas,
Orezul se pune sa se umfle in apa rece. Intre timp se rad, se spala si se taie felii groase dovleceii, care mai apoi se pun cu putin unt intr-un vas, sa se inmoaie, pe foc mic. Se adauga orezul peste dovlecei, cand acestia incep sa se rumeneasca. Se amesteca totul bine, apoi se adauga apa, unt, marar tocat si se potriveste de sare si piper. Se pune apoi vasul la cuptor.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete:
Dovlecei gratinati
Chiftelute de dovlecei
Dovlecei cu branza la cuptor

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii