Nasi goreng - Indonezia, este o mancare delicioasa cu piept de pui si legume, usor de preparat, foarte aromata!
Nasi goreng este o reteta indoneziana, cunoscuta ca si mancarea specifica tarii si realizata in mai multe varietati.
Orezul se fierbe in apa cu un praf de sare, apoi se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurge si se lasa sa se raceasca. (Cel mai bine se lasa 1 zi la frigider).
Intr-un woc incins se calesc putin cubuletele de piept de pui si apoi se adauga ceapa uscata si verde, usturoiul, ghimbirul ras, curcuma si ciupercile. Totul se gateste la foc rapid.
Se lasa pe foc pana scade zeama de la ciuperci, se adauga apoi ardei iute sau chilli, sos de soia dark, zaharul si orezul. Se amesteca bine si se verifica gustul.
Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si 1 lg. cu ulei si se gatesc crevetii rapid pe fiecare parte, se condimenteaza cu un praf de sare si se stropesc cu putin sos chilli.
Nasi goreng se serveste cu ou ochi deasupra si ornat cu creveti si chieves.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradO nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...
Pâinici cu brânzăIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii