Nasi goreng - Indonezia, este o mancare delicioasa cu piept de pui si legume, usor de preparat, foarte aromata!
Nasi goreng este o reteta indoneziana, cunoscuta ca si mancarea specifica tarii si realizata in mai multe varietati.
Orezul se fierbe in apa cu un praf de sare, apoi se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurge si se lasa sa se raceasca. (Cel mai bine se lasa 1 zi la frigider).
Intr-un woc incins se calesc putin cubuletele de piept de pui si apoi se adauga ceapa uscata si verde, usturoiul, ghimbirul ras, curcuma si ciupercile. Totul se gateste la foc rapid.
Se lasa pe foc pana scade zeama de la ciuperci, se adauga apoi ardei iute sau chilli, sos de soia dark, zaharul si orezul. Se amesteca bine si se verifica gustul.
Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si 1 lg. cu ulei si se gatesc crevetii rapid pe fiecare parte, se condimenteaza cu un praf de sare si se stropesc cu putin sos chilli.
Nasi goreng se serveste cu ou ochi deasupra si ornat cu creveti si chieves.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseGyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii