Orezul a la canton este o mancare satioasa si gustoasa care poate fi servita de intreaga familie.
Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mancarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.
Carnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in 2 linguri de ulei. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul
(incalzit in prealabil), optional tonul sau somonul rupt in fasii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasand cratita pe foc foarte putin timp, pana ce compozitia devine omogena.
Orezul a la canton se serveste cu fire de ceapa verde.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii