Orez a la canton

Orezul a la canton este o mancare satioasa si gustoasa care poate fi servita de intreaga familie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cesti de orez
  • 4 linguri de ulei
  • 6 carnaciori
  • 200 gr sunca
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • optional 100 gr ton sau somon
  • 2-3 ciuperci
  • cateva fire de ceapa verde pentru servire

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mancarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.

Carnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc usor in 2 linguri de ulei. Se adauga putina apa calda si se lasa cratita la foc mic, sa fiarba in citeva clocote. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul
(incalzit in prealabil), optional tonul sau somonul rupt in fasii marunte si ouale batute ca pentru omleta. Se amesteca incet, lasand cratita pe foc foarte putin timp, pana ce compozitia devine omogena.


Orezul a la canton se serveste cu fire de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc