Orez cu fasole

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa. A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuc

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fasole colorata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de cimbrisor
  • 4-5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 foaie de dafin
  • 200 g orez
  • 1/2 lingurita de vegeta
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cu o seara inainte alegem si apoi spalam 200 g de fasole colorata si o inmuiem in 900 ml de apa.

A doua zi tocam marunt ½ de ceapa rosie cat o nuca si o calim in 2 linguri de ulei pana devine sticloasa.

Adaugam fasolea impreuna cu apa in care a fost inmuiata apoi punem intr-un ou de otel pentru facut ceai, ½ lingurita de cimbrisor, 4-5 boabe de piper negru, 1 catel de usturoi si ½ foaie de dafin.

Punem oul-pentru ceai in apa de inmuiat si firbem fasolea aprox. 40 de minute pana se inmoaie.

Avem grija sa nu se sfarme, pentru ca orezul cu fasole va deveni un terci.

Apoi punem 200 g de orez intr-o strecuratoare, il spalam sub jet de apa fierbinte si il calim cateva minute in 2 linguri de ulei, apoi scoatem fasolea din oul-pentru-facut ceai cu condimente si strecuram zeama in alt vas.

Punem orezul strecurat la fasole, turnam 0,5 l din sosul cald, punem o lingurita de sare, ½ lingurita de Vegeta, si, amestecand bine, fierbem aprox. 15 minute sub capac, la foc moale, pana orezul se inmoaie.

Daca ramane tare, amestecam cu o furculita si mai punem putina zeama si fierbem in continuare.

Cand s-a inmuiat, punem un buchetel de patrunjel taiat marunt si consumam calda ca fel principal.

Se tine in frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare chinezeasca cu pui orez si ciuperci

Pilaf de pui pentru celibatari

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide