Orez cu rinichi de manzat

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece. Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g rinichi de manzat sau porc
  • 1 l supa de zarzavat
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • sare
  • 250 g orez
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de sos de rosii

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece.

Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei linguri de otet si o foaie de dafin pentru o ora. Se clatesc in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun in tigaie sa se prajeasca .

Se adauga vinul alb cand sosul a scazut, se pune sare si se fierb inca un sfert de ora dupa care se adauga sosul de rosii.

Se pipereaza dupa gust, se lasa cateva minute si se ia cratita de pe foc.

Orezul se pregateste astfel : se alege,-se spala, se caleste in ulei si se fierbe acoperit cu 1 1 supa de zarzavat. Oind bobul de orez a inilorit usor, se pune sare si se mai fierbe zece minute. Se rastoarna orezul cald pe un platou, se adanceste la mijloc, se pun rinichii si se acopera totul cu verdeata tocata fin. Se serveste imediat.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Muschi de vita cu ciuperci

Iepure cu ciuperci si smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci