Se aleg stafidele, se spala in mai multe ape si se pastreaza intr-o farfurie. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se caleste in unt. Se ames
Se aleg stafidele, se spala in mai multe ape si se pastreaza intr-o farfurie.
Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se caleste in unt. Se amesteca fara intrerupere in cratita, punand cate putina supa peste orez.
Cand orezul se ingalbeneste, se adauga supa de zarzavat, stafidele si o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pe plita fierbinte sau pe o tabla groasa pusa deasupra aragazului.
Mancarea este gata atunci cand bobul de orez s-a desfacut frumos.
Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!
Alte retete culinare
recomandate:
Dovlecei cu branza la cuptor
Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati
Mancare chinezeasca cu pui si ciuperci
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO reteta simpla dar tare buna. Nu aveam nimic zilele trecute de rontait prin casa si m-am suparat putin si mi-am zis, dar ce...
Biscuiti cu chimen si parmezan
Comentarii