Orez cu stafide

Se aleg stafidele, se spala in mai multe ape si se pastreaza intr-o farfurie. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se caleste in unt. Se ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g stafide
  • 250 g orez
  • sare
  • 5 g unt
  • 1 l supa de zarzavat
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Se aleg stafidele, se spala in mai multe ape si se pastreaza intr-o farfurie.

Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se caleste in unt. Se amesteca fara intrerupere in cratita, punand cate putina supa peste orez.

Cand orezul se ingalbeneste, se adauga supa de zarzavat, stafidele si o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pe plita fierbinte sau pe o tabla groasa pusa deasupra aragazului.

Mancarea este gata atunci cand bobul de orez s-a desfacut frumos.

Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Dovlecei cu branza la cuptor

Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnati

Mancare chinezeasca cu pui si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc