Orez cu zarzavat

Se curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand se poate consuma. Orezul

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1 l supa de zarzavat
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 lingura de supa concentrata
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand se poate consuma.

Orezul se alege si se spala in mai multe ape si se caleste in ulei pina se ingalbeneste usor. Se adauga supa in care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual citeva boabe de piper, si se fierbe ia foc mic. Din cand in cand se misca energic cratita in care fierbe.

Cand orezul este fiert, se rastoarna intr-o forma unsa cu grasime, Se pune deasupra zarzavatul, se acopera cu o cana de supa calda si se introduce forma in cuptorul fierbinte, pentru un sfert de ora.

Mancarea se serveste calda, cu verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!

Alte mancaruri

recomandate:

Mancare de dovlecei cu ardei copti

Dovlecei cu branza la cuptor

Dovlecei gratinati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci