Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul,
Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul, apa fierbinte, sarea si condimentele si se amesteca putin pentru uniformizare. Se pune capac si se lasa pana cand nu se mai vede apa deasupra orezului (aprox. 15 min), apoi se muta pe o plita la foc mai mic unde se lasa pana incepe sa se prinda pe margini (aprox. 10 min). Se stinge focul si se mai lasa cu capac inca 5 min. Se ia capacul si se amesteca orezul. Se obtine un orez "rasfirat", nu "cleios", indiferent de tipul de orez folosit. Important este sa nu amestecati decat de 2 ori: prima oara cand s-a pus orezul, apa si sarea; a doua oara la 5 min dupa ce s-a stins focul.
Garnitura pentru orice fel de mancare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii