Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul,
Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul, apa fierbinte, sarea si condimentele si se amesteca putin pentru uniformizare. Se pune capac si se lasa pana cand nu se mai vede apa deasupra orezului (aprox. 15 min), apoi se muta pe o plita la foc mai mic unde se lasa pana incepe sa se prinda pe margini (aprox. 10 min). Se stinge focul si se mai lasa cu capac inca 5 min. Se ia capacul si se amesteca orezul. Se obtine un orez "rasfirat", nu "cleios", indiferent de tipul de orez folosit. Important este sa nu amestecati decat de 2 ori: prima oara cand s-a pus orezul, apa si sarea; a doua oara la 5 min dupa ce s-a stins focul.
Garnitura pentru orice fel de mancare.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii