Orez egiptean

Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar fidea marunta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar orez
  • 2 1/2 apa fierbinte
  • sare si alte condimente (piper
  • boia
  • buharat) dupa preferinte

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins, apoi se adauga fideaua marunta si se amesteca pana capata o culoare rosu-maronie (atentie sa nu se arda!). Se adauga orezul, apa fierbinte, sarea si condimentele si se amesteca putin pentru uniformizare. Se pune capac si se lasa pana cand nu se mai vede apa deasupra orezului (aprox. 15 min), apoi se muta pe o plita la foc mai mic unde se lasa pana incepe sa se prinda pe margini (aprox. 10 min). Se stinge focul si se mai lasa cu capac inca 5 min. Se ia capacul si se amesteca orezul. Se obtine un orez "rasfirat", nu "cleios", indiferent de tipul de orez folosit. Important este sa nu amestecati decat de 2 ori: prima oara cand s-a pus orezul, apa si sarea; a doua oara la 5 min dupa ce s-a stins focul.
Garnitura pentru orice fel de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide