Orez israelian

Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se praj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. orez
  • 1 lingura sare
  • 100 gr. fistic
  • 100 gr. alune
  • 50 gr. prune uscate
  • coaja de la 2 portocale
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 lingura coriandru
  • 1/2 lingurita sofran

Mod de preparare

Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se prajesc cartofii cu condimentele. Intr-un vas se pun cartofii, 1/3 din orez, fructe uscate, apoi inca un strat de orez si unul de fructe, ultimul fiind de orez. Se acopera cu un prosop, se pune capacul deasupra si se lasa 40 de minute.
Se serveste la fripturi de pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc