Orez prajit cu ou si sos de soia

Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez prefiert cu bob lung parfumat cu iasomie (ex Royal Thay Rice de la Bosco)- 2 plicuri a 125 grame
  • 75 g unt cu 80-82 % grasime (cel cu 60% NU da rezultate)
  • sos de soia tip japonez
  • 2 oua mari
  • sare de bucatarie

Mod de preparare

Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este gata (pungutele sunt pline la refuz cu orezul care s-a umflat). Se scoate si se scurge cat mai bine (minim 1/2ora). Cel mai bine se scurg atarnate de manerele pungutelor, fara sa atinga vreo suprafata.

Cand orezul este bine scurs se pune intr-o tigaie obligatoriu de teflon o bucata de unt (cam 1/3 din cantitatea prescrisa). Se topeste pe foc mediu. Separat, se bat bine cele doua oua cu 2 linguri de apa si o lingura de sos de soia. Cand untul este incins se adauga ouale batute si se stropeste putin cu sos de soia (a nu se exagera cu sosul de soia care este foarte sarat).

Se amesteca cu o paleta ca omleta sa se sparga in bucati mici apoi se toarna peste orezul bine scurs. Se amesteca cu paleta si se adauga restul de unt in cateva etape. Cand tot untul a fost absorbit, se mai lasa cateva minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Se serveste cald ca garnitura la mancaruri chinezesti, dar si fripturi, mancaruri cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide