Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in toata tara. In varianta originala la paella se folosesc creveti, ardei gras, mazare si sofran.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paella (reteta originala)

Ingrediente

  • 300g orez arborio
  • 100g creveti curatati
  • 200g midii
  • 50ml vin alb
  • 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4lg mazare verde
  • sofran (cateva filamente)
  • 2lg ulei de masline

Mod de preparare

Paella este o mancare tipic spaniola, ce a pornit in varianta originala din regiunea Valenciei. Sunt cunoscute o multime de variatiuni ale acestui preparat culinar, dar reteta originala este cu creveti. Daca ajungeti in Spania si doriti sa serviti paella, este recomandat sa incepeti ori cu cea cu creveti, ori cu cea cu pui, dar niciodata sa nu incercati pentru prima data o paella amestecata cu fructe de mare si carne de pui sau porc.

Puneti sofranul sa se inmoaie in 4 linguri de apa calduta. Spalati bine orezul si scurgeti-l. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie marem adaugati ceapa si ardeii taiati julien. Caliti timp de 5 minute. Adaugati orezul si turnati peste 1l de apa clocotita, puneti sofranul si amestecati. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand orezul este aproape gata. Amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Mai completati cu apa daca scade prea mult.

Adaugati vinul si crevetii curatati si midiile si lasati sa mai fiarba acoperit inca 5-7 minute. Adaugati mazarea verde (daca este cruda trebuie fiarta putin inainte) si ornati cu verdeata.


Paella se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

De sezon, rapid, usor si gustos.......

Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola