Pilaf cu carne de porc

Ceapa se caleste in untura incinsa, se adauga ardeii taiati in rondele si, putin mai tarziu, rosiile curatate si taiate in patru. Cand se inmoaie si r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 – 6 persoane)
  • 700 g pulpa de porc
  • 250 orez
  • O ceapa
  • 3 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de untura
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa se caleste in untura incinsa, se adauga ardeii taiati in rondele si, putin mai tarziu, rosiile curatate si taiate in patru.

Cand se inmoaie si rosiile, se poate adauga carnea taiata in cuburi.

Cand se albeste carnea, se acopera cu apa si se fierbe la foc mic.

Orezul spalat se adauga cand carnea este aproape moale, se completeaza cu atata apa cat sa acopere orezul. Se potriveste gustul cu piper si sare, se fierbe la foc mic pana se inmoaie orezul.

Inainte de servire, se amesteca cu smantana.

Daca se foloseste orez calit, acesta se adauga atunci cand carnea este moale. Nu se mai completeaza apa si se incheie cand ingredientele dau un clocot impreuna.
Alte retete de mancare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc