Pilaf cu carne de porc

Ceapa se caleste in untura incinsa, se adauga ardeii taiati in rondele si, putin mai tarziu, rosiile curatate si taiate in patru. Cand se inmoaie si r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 – 6 persoane)
  • 700 g pulpa de porc
  • 250 orez
  • O ceapa
  • 3 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de untura
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa se caleste in untura incinsa, se adauga ardeii taiati in rondele si, putin mai tarziu, rosiile curatate si taiate in patru.

Cand se inmoaie si rosiile, se poate adauga carnea taiata in cuburi.

Cand se albeste carnea, se acopera cu apa si se fierbe la foc mic.

Orezul spalat se adauga cand carnea este aproape moale, se completeaza cu atata apa cat sa acopere orezul. Se potriveste gustul cu piper si sare, se fierbe la foc mic pana se inmoaie orezul.

Inainte de servire, se amesteca cu smantana.

Daca se foloseste orez calit, acesta se adauga atunci cand carnea este moale. Nu se mai completeaza apa si se incheie cand ingredientele dau un clocot impreuna.
Alte retete de mancare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori