Pilaf cu prune uscate si ceapa

Pentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de codite, se spala cu apa fierbinte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • orez - 250 g
  • prune uscate - 200 g
  • ceapa - 150 g
  • zahar - 20 g
  • ulei - 100 ml
  • sare dupa gust
  • 1 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru pilaf cu prune uscate si ceapa orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Prunele uscate se curata de codite, se spala cu apa fierbinte, apoi cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Orezul si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga prune, cubul MAGGI, zahar, sare, apa fiarta (600 ml) si se introduc in cuptor intr-un vas acoperit cca 10-12 minute.

Pilaful cu prune uscate si ceapa se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori