Pilaf de orez fara carne

Orezul bine spalat si uscta intr-un servet se pune pe foc intr-un vas cu unt infierbantat. Se amesteca cu furculita cateva minute, apoi se toarna apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca mare cu orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2 cuisoare
  • 50-60 gr unt
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 1 I apa

Mod de preparare

Orezul bine spalat si uscta intr-un servet se pune pe foc intr-un vas cu unt infierbantat. Se amesteca cu furculita cateva minute, apoi se toarna apa cu bulionul de rosii sau supa de legume, sare, piper si ceapa taiata in jumatate in care s-au infipt 2 cuisoare. Se introduce apoi vasul in cuptor sa fiarba si se lasa acolo pana scade totul.
Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Mancare de mazare

Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci