Pilaf de pui

Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in unt. Separat se alege orezu

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 pui mare
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel verde tocat
  • maruntaie de pui

Mod de preparare

Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in unt.

Separat se alege orezul si se spala in mai multe ape, se caleste cu o ceasca de ulei si se fierbe 10 minute cu o ceasca de apa calda. Cand orezul a inflorit putin, se umple cratita cu apa calda, se adauga sarea necesara puiului, cateva boabe de piper si se fierbe pilaful la foc mic o jumatate de ora. Cand orezul este bine fiert, se pune deasupra mancarii patrunjel verde tocat marunt si se ia cratita de pe foc.

Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc