PILAF INDONEZIAN

Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez cu bobul lung 300g
  • 2 oua batute
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ardei chilly rosii taiati fin
  • 2 cepe tocate
  • ulei de masline 30ml
  • 1 ardei galben curata de seminte si taiat
  • 2 morcovi taiati in betisoare
  • sos de soia 40ml
  • 4 cepe verzi taiate
  • o legatura de coriandru tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scade apa. Rastoarna-l intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Intre timp, incalzeste 5ml ulei in ceaun si lasa ouale la prajit pana obtii jumari. Cand sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Pune intr-un blender usturoiul, jumatate din cantitatea de chilly si ceapa tocata. Mixeaza pana obtii o pasta.Toarna uleiul in ceaun si amesteca pe foc timp de 1 minut pasta obtinuta. Adauga restul de chilly si legume si lasa inca 2 minute pe foc sa se prajeasca usor. Toarna in ceaun si orezul racit si amesteca cu legumele timp de 3 minute. Toarna peste amestec sosul de soia, ceapa verde si ouale si lasa pe foc pana totul devine fierbinte. Adauga coriandrul, asezoneaza cu sare, piper si serveste imediat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori