Risotto al negro di seppie

Risotto al negro di seppie este o reteta italiana de orez. Risotto-ul este colorat cu cerneala de sepie pentru un aspect deosebit.

Complexitate
redusa
Risotto al negro di seppie

Ingrediente

  • · 160 grame de orez
  • · 30 g ceapa
  • · 50 ml vin alb
  • · 5 g cerneala de sepie
  • · 100 ml supa de peste
  • · 20 g unt
  • · Putin ulei de masline Arpis
  • · Sare
  • piper – dupa gust
  • · 200 g calamari necuratati

Mod de preparare

Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice,Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata pe 27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline Arpis. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.

Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.

Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute.

La final se adauga untul.


Serviti risotto-ul imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide