Risotto cu ciuperci

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuia

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 400 g orez cu bobul rotund
  • un varf de cutit de sofran
  • 125 ml vin alb sec
  • 1
  • 25 l zeama fierbinte de legume (delikat+apa)
  • 400 g ciuperci
  • 150 g salata verde (creata)
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri otet aromat
  • 20 g unt
  • 30 g cascaval

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide