Risotto cu ficat

Risotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi servita la pranz sau cina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Risotto cu ficat

Ingrediente

  • 700 gr ficat de vita sau porc
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cani de supa de carne sau legume
  • 100 ml vin
  • 500 gr orez
  • 300 gr mazare
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr parmezan ras
  • sare
  • piper boabe
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Frige ficatul pe gratar. Pune untul la incins intr-o tigaie mare si adanca si caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul taiat felii. Pune orezul spalat bine si scurs de apa. Amesteca. Cand devine sticlos, toarna vinul si amesteca pana ce se evapora.

Incepe sa torni cate putina supa. Amesteca si continua cu supa pana ce orezul e aproape fiert. Adauga mazarea daca este de la borcan si e fiarta. Daca e congelata, fierbe-o putin inainte. pune putina sare, piper si continua sa amesteci. La final, cand orezul e fiert si a devenit cremos, pune ficatul, taiat felii, cu tot cu zeama pe care a lasat-o.


Serveste risotto-ul cu ficat cu parmezan presarat deasupra si patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc