Risotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi servita la pranz sau cina.
Frige ficatul pe gratar. Pune untul la incins intr-o tigaie mare si adanca si caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul taiat felii. Pune orezul spalat bine si scurs de apa. Amesteca. Cand devine sticlos, toarna vinul si amesteca pana ce se evapora.
Incepe sa torni cate putina supa. Amesteca si continua cu supa pana ce orezul e aproape fiert. Adauga mazarea daca este de la borcan si e fiarta. Daca e congelata, fierbe-o putin inainte. pune putina sare, piper si continua sa amesteci. La final, cand orezul e fiert si a devenit cremos, pune ficatul, taiat felii, cu tot cu zeama pe care a lasat-o.
Serveste risotto-ul cu ficat cu parmezan presarat deasupra si patrunjel verde tocat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii