Rizotto bun

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi. Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua in apa sarata
  • o portie de orez
  • 150 g de ciuperci
  • 50 g morcovi
  • 50 g napi
  • 30 g gulii
  • 20 g telina

Mod de preparare

Intai fierbem 4 oua in apa sarata, apoi pregatim o portie de orez inabusit ca in reteta Rizibizi.

Pana fierbe orezul, curatam 150 g de ciuperci, 50 g morcovi, 50 g napi, 30 g gulii, 20 g telina, si le taiem in cubulete de aprox. 0,5 cm. Apoi tocam marunt o ceapa rosie cat o nuca si o calim in 60 g unt pana devine sticloasa. Adaugam zarzavaturile taiate, le calim cateva minute, apoi diluam cu 0,5 dl apa,punem ½ lingurita de sare, ¼ de lingurita de cimbrisor sau curry, putin piper macinat si le calim pana se inmoaie. Intre timp scoatem din teci 300 g de mazare proaspata, si se adauga la celelalte zarzavaturi dup ace a fost spalata. Daca careva a ramas tare, mai turnam putina apa si mai prajim putin. In final taiem ouale tot in cubulete de 0,5 cm si impreuna cu patrujel verde tocat marunt se amesteca in orez. Se fierb la foc moale fara capac inca cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim cald. Presaram deasupra 40 g de cascaval razuit, uniform.

Va fi mai estetic daca umplem cu rizotto o ceasaca unsa cu unt sau intr-un polonic, apoi rasturnam pe farfuria incalzita. Il facem mai consistent daca servim cu sos de rosii. Il tinem la frigider.

Iarna putem adauga 150 g mazare congelata. Sa avem grija sa fierbem prea mult nici orezul nici zarzavaturile pentru ca putem obtine un terci.
Alte mancaruri recomandate:

Tocanita din carne

Tocanita de legume

Tocanita de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise