Sabzi Polo este un fel de mancare iranian care consta in orez cu verdeturi. De obicei se serveste cu peste, dar varianta pe care v-o prezentam nu con
Sabzi Polo este un fel de mancare iranian care consta in orez cu verdeturi. De obicei se serveste cu peste, dar varianta pe care v-o prezentam nu contine un astfel de ingredient.Orezul se spala cu apa rece si se lasa la inmuiat o jumatate de ora inainte de a fi pus la fiert. Apoi intr-un vas se pune apa la fiert, cu sare si cand clocoteste se adauga orezul. Se fiebe aproximativ 10 minute, sau pana incepe sa se inmoaie, dar nu trebuie sa fie fiert complet. Se scurge intr-o strecuratoare si se clateste cu apa rece, exact ca pastele.
Intre timp intr-o tigaie se caleste in 3 linguri de ulei ceapa taiata marunt, se adauga turmericul si verdeata tocata. Se amesteca pentru a nu se arde si a nu capata un gust amar. Cand este gata se amesteca cu orezul.
Acum aveti nevoie de un vas nelipicios cu capac in care incingeti 4 linguri de ulei . Daca folositi lipie libaneza, o asezati pe fundul vasului si peste ea turnati orezul amestecat cu verdeata. Daca nu folositi lipie, puneti orezul direct peste uleiul incins. Eu prefer sa pun lipie pentru ca se face crocanta si scade riscul de a arde orezul. Puneti capacul peste vas astfel incat sa fie inchis perfect. Puteti pune intre capac si vas un prosop de bucatarie curat pentru a pastra aburul in interior.
Puneti vasul pe aragaz pe ochiul cel mai mic, dat la flacara minima si il lasati fara sa amestecati cam 20 de minute. Cu cat sta mai mult cu atat stratul de jos se face mai crocant si mai gustos, dar cel mai sigur si ca sa nu riscati sa il ardeti, mai ales daca pregatiti pentru prima data aceasta reteta, il bagati in cuptorul incins, la temperatura cea mai mica si il lasa cel putin 30 min. Va dati seama ca este facut atunci cand orezul de pe marginea vasului este usor auriu.
Cand este gata, dati capacul la o parte, il mai lasati 5-10 minute descoperit iar apoi puneti un platou mare deasupra vasului si il intoarceti, cu grija, sa nu va ardeti.
Este delicios daca il il serviti cu iaurt cu menta si castravete.
Se serveste de obicei cu peste, creveti sau cu Kookoo Sabzi.
Pofta buna!
Reteta Sabzi Polo (orez cu verdeata) a fost propusa de retetepersane pe forum culinar.ro
Alte retete cu orez gasiti aici:
Orez Jasmine cu creveti,
Orez verde,
Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPartea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....
Pizza cu ceapa verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii