Pentru vinetele umplute cu orez si rosii se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime.
Pentru vinetele umplute cu orez si rosii se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime. Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el. Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga. Se prajeste o ceapa taiata marunt cu o lingura de ulei. Se adauga rosiile taiate bucati, usturoiul, zaharul, sare, piper. Se lasa totul sa fiarba pana se obtine un sos bine scazut, Se trece prin sita.
Se fierbe separat in apa 1/2 ceasca de orez. Se scobesc jumatatile de vinete, se toaca miezul, se amesteca cu orezul scurs de apa si cu o parte din sos. Se unge cu ulei o forma de pamant cu margini joase, se asaza vinetele; cu o lingura se pune umplutura in fiecare, se presara pesmet, se da la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, se toarna imprejur sosul de rosii care a mai ramas. Vinetele umplute cu orez se pot pregati cu unt, servindu-se calda.
Vinetele umplute cu orez se pot servi si reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii