Cambula in tava cu spanac, masline si rosii

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati
  • 1 pahar de vin Chardonnay
  • 2 conserve de rosii prunisoare a cate 400 g fiecare
  • 150 g masline negre
  • fara samburi
  • 1 mana mare de busuioc proaspat
  • 2 fileuri de ansoa
  • 4 fileuri de cambula a cate 200 g fiecare
  • curatate de piele
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 crengute de rozmarin sau betisoare pentru cocteil
  • 3 maini mari de spanac tanar
  • spalat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Folositi o tava mica, astfel incat pestele sa se distribuie aspectuos. Puneti tava la foc mediu pe plita, turnati putin ulei de masline si prajiti incet usturoiul tocat pana se inmoaie. Inainte ca acesta sa se rumeneasca, puneti vinul si mai lasati 1 minut, apoi adaugati rosiile. Zdrobiti tomatele cu o lingura, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba inabusit in timp ce pregatiti cambula.

Cu robotul de bucatarie, tocati marunt sau chiar faceti o pasta din masline, busuioc si ansoa, apoi adaugati in vas ulei de masline, pentru a subtia pasta si a o face usor de intins. Pe un tocator, asezati fileurile de cambula cu partea exterioara in jos si asezonati-le cu piper negru. Impartiti pasta in 4 portii si ungeti fileurile peste tot. Infasurati fiecare file ca pe o rulada, incepand cu partea dinspre coada, si prindeti-l cu o tulpina ascutita de rozmarin (sau cu un betisor pentru cocteil). Asezonati sosul de rosii din tava, apoi puneti peste sos fileurile de peste, unul langa altul. Stropiti rulourile cu ulei de masline si coaceti 15 minute in cuptorul preincalzit. Sosul va da aroma cambulei si invers, ceea ce e minunat.
Scoateti pestele pe 4 farfurii incalzite si puneti sosul inapoi pe plita pentru 1 minut, adaugand si spanacul - acesta se va inmuia imediat. Cu o lingura, turnati sosul cu spanac alaturi de peste.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci

Iahnie de fasole

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide