Cu aceasta reteta de chiftele de crab cu sos remoulade vor fi serviti invitatii balului de la decernarea premiilor Oscar din 2012. Reteta ii apartine lui Wolfgang Puck, care si semneaza meniul, pentru a 18-a oara la rand.
Acum ca aveti toate ingredientele, sa pregatim chiftele din carne de crab.
Intr-o cratita puneti smantana, usturoiul, rozmarinul si boiaua de ardei. Se fierbe totul la foc mediu spre mare pana cand smantana isi pierde jumatate din volumul initial. Cand observati ca s-a fiert destul, puneti cratita deoparte si lasati compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-o tigaie sote, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras rosu si galben. Amestecati ingredientele frecvent pana cand capata un anumit luciu. Nu le lasati pe foc pana cand devin rumenite. Puneti apoi legumele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, combinati ouale, carnea de crab, ardeiul iute, busuiocul, patrunjelul, tarhonul, o cana de panko, sarea, piperul alb, smantana pregatita anterior si legumele sotate. Amestecati aceasta compozitie cu atentie pana cand totul este bine omogenizat. Impartiti amestecul in 12 parti egale. Fiecare parte ar trebui sa aiba in jur de 100 de grame. Din fiecare parte rezultata formati cate o chifteluta. Intr-o tigaie, incalzita in prealabil, puneti o patrime de cana de unt la foc mediu spre mare. Prajiti cate sase chiftelute in tigaie pana in momentul in care baza lor devine aurie. Aceasta procedura nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute. Apoi, luati o spatula si intoarceti chiftelutele pe cealalta parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le la copt in jur de 2 minute. Scoateti tigaia din cuptor, puneti chiftelutele pe o farfurie iar apoi reluati procesul de mai sus cu celelalte 6 chiftelute ramase.
Serviti imediat cu sosul Remoulade.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii