Cu aceasta reteta de chiftele de crab cu sos remoulade vor fi serviti invitatii balului de la decernarea premiilor Oscar din 2012. Reteta ii apartine lui Wolfgang Puck, care si semneaza meniul, pentru a 18-a oara la rand.
Acum ca aveti toate ingredientele, sa pregatim chiftele din carne de crab.
Intr-o cratita puneti smantana, usturoiul, rozmarinul si boiaua de ardei. Se fierbe totul la foc mediu spre mare pana cand smantana isi pierde jumatate din volumul initial. Cand observati ca s-a fiert destul, puneti cratita deoparte si lasati compozitia sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, intr-o tigaie sote, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si ardeiul gras rosu si galben. Amestecati ingredientele frecvent pana cand capata un anumit luciu. Nu le lasati pe foc pana cand devin rumenite. Puneti apoi legumele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, combinati ouale, carnea de crab, ardeiul iute, busuiocul, patrunjelul, tarhonul, o cana de panko, sarea, piperul alb, smantana pregatita anterior si legumele sotate. Amestecati aceasta compozitie cu atentie pana cand totul este bine omogenizat. Impartiti amestecul in 12 parti egale. Fiecare parte ar trebui sa aiba in jur de 100 de grame. Din fiecare parte rezultata formati cate o chifteluta. Intr-o tigaie, incalzita in prealabil, puneti o patrime de cana de unt la foc mediu spre mare. Prajiti cate sase chiftelute in tigaie pana in momentul in care baza lor devine aurie. Aceasta procedura nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 minute. Apoi, luati o spatula si intoarceti chiftelutele pe cealalta parte. Luati tigaia de pe foc si puneti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-le la copt in jur de 2 minute. Scoateti tigaia din cuptor, puneti chiftelutele pe o farfurie iar apoi reluati procesul de mai sus cu celelalte 6 chiftelute ramase.
Serviti imediat cu sosul Remoulade.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieÎn fiecare an, de 9 martie credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții 40 de mucenici din Sebastia...
Sfintisori moldovenesti impletiti, de postReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii