Pentru crap cu masline pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece.
Pentru crap cu masline pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala; jumatate se taie rondele subtiri si din restul se extrage sucul. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa. Bucatile de peste se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei si se introduc la cuptor la o temperatura moderata. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa, la care se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in apa rece (cca 500 ml), piper, sare si se fierbe. Arpagicul se inabusa in 50 ml ulei; in sos se adauga masline si se fierb 10 minute. Sosul obtinut se toarna in tava peste bucatile de peste. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin, suc de lamaie, patrunjel verde si se introduc la cuptor cca 5 minute.
Crapul cu masline se serveste cu felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii