Crap portughez

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 600 g
  • ulei - 60 ml
  • rosii proaspete/conserva - 600 g/300 g
  • ceapa - 80 g
  • vin alb - 40 ml
  • pasta de tomate - 40 g
  • patrunjel verde - 1/2 legatura
  • faina - 20 g
  • sare si piper macinat dupa gust
  • lamaie - 100 g

Mod de preparare

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; 400 g se taie cuburi si 200 g se taie jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu ulei si se frig. Ceapa se inabusa cu ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (750 ml) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatatile de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 de minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra.

Crapul portughez se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia