Dovlecei umpluti cu ton la cuptor este o reteta simpla care se pregateste foarte rapid. Pentru reteta dovlecei umpluti cu ton aveti nevoie de 3 dovlecei, busuioc, ceapa si 200 g de cascaval.
Dovlecei umpluti cu ton la cuptor este o reteta delicioasa si simplu de realizat. Pentru aceasta reteta alegeti dovlecei de dimeniuni medii. Nu trebuie sa fie nici prea mari, sa aiba samburii bine formati, nici prea mici ca sa nu va incapa umplutura.
Dupa ce ati spalat bine dovleceii ii taiati in jumatate pe lungime si scobiti miezul cu o lingurita. Caliti ceapa, iar cand se rumeneste adaugati si tonul impruna cu rosiile. Presarati cu sare si piper, adaugati frunzele de busuioc si chilli daca va place sa fie mai picant.
Lasati pe foc sa dea de cateva ori in clocot. Dupa ce ati terminat si cu aceasta etapa umpeti jumatatile de dovlecel si puneti cascaval ras deasupra. Puneti jumatatile de dovlecei umpluti cu ton la cuptor pentru o jumatate de ora, pana se rumeneste frumos branza de deasupra.
Dovleceii umpluti cu ton la cuptor se servesc calzi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors.
Alte retete cu dovlecei recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii