File de biban copt, cu ciuperci, cartofi si salsa verde

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau pe treapta a 9-a la cel pe gaz. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi, unsa cu ulei de masline. Cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg fileuri biban de mare
  • plante aromatice
  • in amestec: busuioc
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1 kg cartofi
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 bucati de unt
  • 450 gr ciuperci
  • 3 lamai
  • salsa verde

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau pe treapta a 9-a la cel pe gaz. Puneti hartie de copt pe fundul unei tavi, unsa cu ulei de masline. Crestati fileurile de peste si umpleti inciziile cu plantele aromatice tocate marunt. Taiati cartofii in felii cu grosimea de sub 1 cm. Uscati-i, tamponandu-i cu servetele de hartie si ungeti-i cu un strat subtire de ulei de masline. Amestecati-i cu jumatate din cantitatea de usturoi, asezonati cu sare si piper, apoi aranjati-i in tava, intr-un singur strat. Tineti cartofii la cuptor circa 15 minute, pana cand se patrund puti dupa care ii puteti scoate si da la o parte. Puneti restul de usturoi tocat intr-o tigaie, alaturi de 2 bucati mari de unt si de putin ulei de masline. Prajiti ciupercile si asezonati-le pana capata un gust bun. Daca lasa apa, continuati sa gatiti pana ce lichidul s-a evaporat complet. Luati tigaia de pe foc, stoarceti sucul de la 1 lamaie si mai adaugati inca o bucata de unt. Apoi presarati ciupercile peste, printre si sub stratul de cartofi. Puneti peste ciuperci si fileurile de biban de mare. Dati iar la cuptor si lasati sa se coaca vreme de 12-15 minute, in functie de grosimea pestelui.

Scoateti tava din cuptor, puneti deasupra o bucata de staniol si lasati-o sa stea asa aproximativ 5 minute, timp in care sosul din tava va fi absorbit de cartofi.


Serviti impreuna cu salsa verde, o jumatate de lamaie si un pahar de vin alb rece.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Mancare de mazare

Pilaf de ciuperci cu legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise