Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.
Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii; 5 rosii se pastreaza intregi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Salata verde se curata si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fileul de salau se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si se prajeste pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate felii, 750 ml apa fiarta si se continua fierberea. in sosul format se aseaza bucatile de peste; pe fiecare bucata de salau se pune cate o rosie si se introduce la cuptor. La sfarsit, se adauga vin, piper si sare.
Fileul de salau portughez se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii