Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.
Pentru file de salau portughez pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii; 5 rosii se pastreaza intregi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Salata verde se curata si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fileul de salau se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si se prajeste pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate felii, 750 ml apa fiarta si se continua fierberea. in sosul format se aseaza bucatile de peste; pe fiecare bucata de salau se pune cate o rosie si se introduce la cuptor. La sfarsit, se adauga vin, piper si sare.
Fileul de salau portughez se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii