Macrou cu mamaliga este o mancare usoara si satioasa. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, mamaliga, usturoi, hrean, sare.
Macrou cu mamaliga
Reteta se pregateste asa: se ia pestele si se taie capul, aripioarele si coada pestilor, dupa care se curata de maruntaie si se spala in apa curata. Acestia se pun la fiert la foc potrivit in apa cu sare pana ce incepe sa crape pielea de pe ei, dupa care se scot pe un platou si se curata de piele cat sunt inca fierbinti. Folosind dosul cutitului se scot toate oscioarele pana ce carnea ramane curata. Separat, se curata usturoiul, se piseaza si se freaca impreuna cu hreanul ras (un varf de cutit), sare, 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie. Intreaga compozitie se amesteca bine dupa care se pune peste carnea de peste. Se amesteca dupa care se lasa deoparte. Malaiul se pune la fiert cu putina sare iar cand apa incepe sa fiarba se pune treptat faina, invartind mereu cu facaletul, pentru a nu se forma cocoloase. Mamaliga se face potrivit de moale, astfel incat sa poata fi modelata. Cand e gata, se rastoarna pe un platou sau pe un fund de lemn. In mijlocul ei se face o gaura mare unde va fi asezata compozitia de peste cu usturoi, dupa care se acopera compozitia cu mamaliga. In final se acopera totul cu un servet curat din panza si se lasa la racit 5-10 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Alte retete recomandate:
Stiuca cu legume
Crap cu maioneza
Pastrav cu legume la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii