Macrou umplut

Pentru macrou umplut pestele il spalam,il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Macrou umplut

Ingrediente

  • 2 pesti potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 cepe rosii
  • 500ml suc de rosii
  • 200ml vin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 cartofi potriviti
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru macrou umplut pestele il spalam, il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor de pe piele.Taiem in jurul capului si pe burta,iar cu ajutorul unei linguri scoatem toata carnea,inclusiv sira spinarii,avand grija sa lasam un pic pe margine pentru a putea coase pestele mai bine.
Carnea obtinuta o punem intr-un vas si o amestecam cu oul,pesmetul,sarea,piperul,mararul,patrujelul si 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica.Cu aceasta compozitie umplem pestii,apoi ii coasem si ii punem intr-un vas pe care ulterior il vom pune in cuptor.Ceapa o curatam si o taiem solzisori.Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cuburi potrivite. Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cartofii,ceapa si usturoiul ramas taiat rondele.Lasam totul cca 10 min. pana incep cartofii sa se inmoaie un pic.
Turnam totul peste macroul umplut, adaugam sucul de rosii,vinul,sarea, piperul si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca o ora sau pana sunt gata cartofii.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Cele mai apreciate rețete
Ficat de curcan cu ceapa
1
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Cheesecake cu capsuni
3
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului. Pofta buna!

Cheesecake cu capsuni
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
5
Retete fara gluten

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de...

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime
Parteneri
Supa de spanac cu cartofi
Bucataras.RO

Supa de spanac cu cartofi

O supa usoara de spanac dreasa cu smantana si ou.  

Supa de spanac cu cartofi
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Varza noua calita in tuci
ReteteCulinare.RO

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate