Pastrav copt cu cartofi in sos de creme fraiche, nuca si hrean

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr cartofi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 4 pastravi intregi
  • 1 lingura de hrean
  • 250 gr creme fraiche
  • 300 gr nuci proaspete
  • 1 lamaie
  • cimbru

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 240 grade Celsius sau treapta a 9-a la cel pe gaz. Uscati cartofii taiati felii tamponandu-i cu un servet de hartie si apoi acoperiti-i cu un strat subtire de ulei de masline. Asezonati-i si asezati-i intr-un singur strat, intr-o tava mare de copt. Introduceti-i in cuptor, pe gratarul de jos si lasati-i acolo in jur de 15 minute, pana cand devin crocanti si aurii. Intre timp, uscati pastravul, curatat de solzi si maruntaie, in prealabil, tamponandu-l cu un servet de bucatarie, apoi cu ajutorul unui cutit ascutit, crestati oblic fiecare peste pe ambele parti. Astfel, ii veti permite caldurii sa actioneze mai bine si condimentelor sa-l patrunda. Ungeti-I cu ulei de masline si asezonati-l. Pentru un plus de aroma, puteti impana pestele cu plante aromatice ca cimbrul. Gatiti pestele in partea de sus a cuptorului, vreme de 12 minute, pana cand devine crocant si se rumeneste frumos. In acest timp puteti sa preparati sosul. Intr-un bol, amestecati hreanul cu creme fraiche si cu nucile, dupa care asezonati-le bine. Stoarceti deasupra suc de lamaie, dupa gust. Serviti pestele alaturi de cartofi, impreuna cu o lingura buna de sos cu creme fraiche.


Se serveste impreuna cu salata verde, paine unsa cu unt si un pahar de bere.

Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Guguluf cu mac si lamaie
Bucataras.RO

Guguluf cu mac si lamaie

m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....

Guguluf cu mac si lamaie
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa