Peste in aluat de bere

Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g.file de crap
  • sare
  • piper
  • 600g.cartofi
  • 200g. mazare verde
  • 3 oua
  • 200g. faina
  • praf de chili
  • 200ml. bere blonda
  • ulei
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata.

Mazarea se fierbe cu 2 linguri apa, sub capac, pana se inmoaie (se poate folosi mazare din conserva).

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Faina se amesteca cu putina sare, piper, putin praf de chili, galbenusurile si 1/4 din cantitatea de bere. Se incorporeaza treptat si restul de bere, apoi albusurile.

Se trec feliile de peste prin acest aluat si se frig in ulei fierbinte si se lasa sa se scurga.
Se aranjeaza feliile de peste pe un platou, se orneaza cu felii de rosie, patrunjel verde si felii de lamaie. Cartofii se amesteca cu patrunjelul verde tocat foarte fin, mazarea si se aranjeaza intr-o salatiera si se servesc cu pestele, se uda preparatul cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci