Rasol de peste oceanic

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert iar cand au dat de cateva ori in clocot, se adauga bucatile de peste curatat in prea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 jumatate telina
  • 200 gr unt
  • 4 oua rascoapte
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert iar cand au dat de cateva ori in clocot, se adauga bucatile de peste curatat in prealabil de solzi si maruntaie. Se potriveste la gust de sare si piper si se lasa la fiert pentru 15-20 minute. Intre timp se prepara un sos astfel: se fierb ouale tari, se toaca marunt si se pun in tigaie cu unt, sare, piper, zeama de lamaie. Se amesteca totul, si se adauga mararul tocat marunt. Dupa ce pestele s-a fiert, se asaza pe o farfurie mare iar deasupra lui se toarna sosul.


Se serveste cu patrunjel verde tocat, presarat deasupra.

Alte retete:

Pastrav la cuptor

Placinta cu dovleac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci