Rasol din peste

Servit cu cartofi natur, este un aperitiv delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Rasol din peste

Ingrediente

  • 1-2 bucati de crapusori sarati, uscati
  • cativa cartofi
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • ulei
  • un strop de otet sau suc de lamaie
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba, apoi se scufuda cateva secunde, pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii, care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie, dar nu foarte tare. Pestele se scoate pe o farfurie si cartofii se scurg de apa in care au fiert, oprind o cescuta pentru mujdeiul de usturoi. Se curata usturoiul, se zdrobeste si apoi se frecaca cu un pic de sare si cu cate un pic de ulei, pana cand obtinem o pasta legata, ca maioneza, pe care o diluam cu o lingura de otet si cateva linguri de zeama in care a fiert pestele cu cartofi. Se poate adauga, dupa preferinta, si hrean ras. Se serveste pestele alaturi de cartofii fierti , stropit cu mujdeiul preparat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc