Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon

Ingrediente

  • 6-8 fileuri de peste alb ( eu am avut un soi de calcan-SOLE)
  • 50 gr somon afumat
  • 100 gr creveti
  • 100 gr carne de crab
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceapa tocata f. marunt
  • 2 catei de usturoi
  • capere
  • o lingura de marar tocat
  • 5 linguri vin alb sec
  • 5 linguri supa de pui
  • Sos de vin si sofran
  • 300 ml vin alb
  • 5 boabe piper
  • codita de la 2-3 fire de marar ( frunzulitele se toaca separat)
  • 2 fire de cimbru
  • 1/2 ceapa tocata f. marunt
  • 1 catel de usturoi strivit
  • 4 linguri de smantana lichida
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de praf de sofran (sau cateva fire)
  • Sos de rosii cu usturoi
  • 2 rosii f. coapta
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz.

Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, capere, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.

Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu foarte strans.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.

Sos de vin si sofran

Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3.

Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.

Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit.

Sos de rosii cu usturoi

Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt.

Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.


Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez.

Reteta Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Gratin de somon in sos de rosii si creveti,

File de somon cu sos de portocale ,

Fileuri de somon in foietaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori