Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz. Intr-un robotel d
Se prajeste ceapa cu usturoiul pana sunt translucente, apoi se adauga crevetii, sare si piper si se prajesc putin pana se fac roz.
Intr-un robotel de bucatarie se pune carnita de crab, crevetii cu sosul de ceapa, somonul afumat, un ou crud, marar tocat, capere, sare si piper si se pulseaza pana se obtine un mousse.
Se sareaza si pipereaza fileurile de peste pe ambele parti apoi se intinde cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de peste si se ruleaza, nu foarte strans.
Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si se toarna pe langa amestecul de zeama de supa si vin, si se dau 20-25 min la cuptor la foc mediu.
Sos de vin si sofran
Se fierbe vinul, boabele de piper, coditele de marar si cimbru, ceapa si usturoiul la foc foarte mic pana se reduce la 1/3.
Se adauga smantana lichida, sare si piper dupa gust si se lasa sa clocoteasca, pana scade si se ingroasa. Se adauga apoi cate o lingurita de unt si se amesteca pana s-a topit complet si de-abia apoi se mai pune inca o lingurita, si tot asa pana se incorporeaza tot untul.
Se da la o parte de pe fic si se adauga praful de sofran, numai putin si o sa aiba o culoare f. galbena si un parfum deosebit.
Sos de rosii cu usturoi
Se freaca usturoiul pisat cu sare si ulei ca la mujdei pana se face o pasta-maioneza, apoi se adauga rosiile decojite tocate foarte marunt.
Se pune sosul in robotel si se pulseaza de cateva ori pana se face un piure, apoi se pune intr-o strecuratoare fina sa curga toata apa lasata de rosii.
Se servesc rulourile cu sosul alb si cel de rosii si usturoi cu garnitura de cartofi natur sau orez.
Reteta Rulouri de calcan cu mousse de crab si somon a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
Gratin de somon in sos de rosii si creveti,
File de somon cu sos de portocale ,
Fileuri de somon in foietaj
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii