Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de buc
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de bucatarie, adaugand tot busuiocul. Mixati pana se formeaza o pasta omogena. Treptat, pe masura ce se uniformizeaza pasta, adaugati si restul uleiului ramas in borcan, pana ce aceasta devine usor de intins. Puteti pune si putin otet balsamic, foarte potrivit pentru aroma si textura compozitiei.
Veti avea nevoie de 4 foi de pergament de marime A4. Ungeti toate foile cu putin ulei de masline si asezati cu grija pe fiecare foaie circa 4 felii de sunca de Parma, una langa alta. Impartiti pasta de rosii in 4 portii si intindeti-o in mod egal peste feliile de sunca. Apoi asezati cate 1 file de unditar la o margine a foii A4, transversal peste feliile de sunca, asezonati si, impingand cu ajutorul foii de pergament, indoiti feliile de sunca peste peste si apoi rulati cu totul. Cand ati ajuns la cealalta margine, indepartati foaia de pergament si mutati cu grija rulourile intr-o tava sau intr-un alt vas pentru cuptor, in care ati pus si putin ulei. Coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Impartiti fiecare rulou in bucati mai mici si serviti-le impreuna cu un piure de cartofi foarte cremos, subtiat cu mult lapte. E o idee buna sa stropiti pestele cu putin otet balsamic si sa presarati putina rucola deasupra intregului platou.
Alte retete recomandate:
Dovleac la cuptor
Aperitive rapide
Pulpe de pui la cuptor
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcÎmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână,...
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofreIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii