Rulouri de unditar

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de buc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan mic de rosii in ulei
  • 2 maini mari de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • 16-20 felii de sunca de Parma
  • 4 fileuri a cate 200 g din coada unditarului
  • curatate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • otet balsamic si rucola
  • pentru servit

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de bucatarie, adaugand tot busuiocul. Mixati pana se formeaza o pasta omogena. Treptat, pe masura ce se uniformizeaza pasta, adaugati si restul uleiului ramas in borcan, pana ce aceasta devine usor de intins. Puteti pune si putin otet balsamic, foarte potrivit pentru aroma si textura compozitiei.

Veti avea nevoie de 4 foi de pergament de marime A4. Ungeti toate foile cu putin ulei de masline si asezati cu grija pe fiecare foaie circa 4 felii de sunca de Parma, una langa alta. Impartiti pasta de rosii in 4 portii si intindeti-o in mod egal peste feliile de sunca. Apoi asezati cate 1 file de unditar la o margine a foii A4, transversal peste feliile de sunca, asezonati si, impingand cu ajutorul foii de pergament, indoiti feliile de sunca peste peste si apoi rulati cu totul. Cand ati ajuns la cealalta margine, indepartati foaia de pergament si mutati cu grija rulourile intr-o tava sau intr-un alt vas pentru cuptor, in care ati pus si putin ulei. Coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Impartiti fiecare rulou in bucati mai mici si serviti-le impreuna cu un piure de cartofi foarte cremos, subtiat cu mult lapte. E o idee buna sa stropiti pestele cu putin otet balsamic si sa presarati putina rucola deasupra intregului platou.

Alte retete recomandate:

Dovleac la cuptor

Aperitive rapide

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Risoni cu sos de rosii si macrou afumat
Bucataras.RO

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai...

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola